vrijdag 8 januari 2016

GLOW goes international

GLOW goes international


Stichting GLOW Eindhoven is meer dan alleen de organisator van het lichtfestival in november in Eindhoven. Wat bijna niemand weet is dat de organisatie achter het GLOW festival de kartrekker is van International Lightfestival Organization. Het zogenaamde ILO is een open platform, opgezet voor en door lichtfestivals wereldwijd. In de basis is het bestemd om co-producties en uitwisselingen onderling te ondersteunen. De International Lightfestival Organization voorziet in kansen om culturele samenwerkingen en uitdagingen aan te gaan en te komen tot nog creatievere en mooiere lichtinstallaties. Maar het biedt ook een platform voor het uitwisselen van lichtkunstenaars. Daarnaast levert het oplossingen voor productieproblemen die men tegenkomt tijdens het organiseren van een lichtfestival.
Robbert ten Caten, al 10 jaar werkzaam voor GLOW als medeoprichter en organisator, houdt zich nu met name bezig met de internationale betrekkingen op het gebied van lichtfestivals en bijeenkomsten.
Op de website zie je welke lichtfestivals zijn aangesloten bij deze internationale overkoepelende organisatie.
Meer over deze internationale betrekkingen zijn vanaf nu terug te lezen op deze blog.
Zo gaat Robbert 20 januari naar Kopenhagen om daar het festival organisatorisch te ondersteunen. En op 20 februari reist hij af naar het lichtfestival in Praag. 
Groet, Mariƫtte (marketing GLOW Eindhoven)

2 opmerkingen: