maandag 22 februari 2016

Op naar Montreal

Op donderdag 25 februari vertrekt Robbert ten Caten (internationale betrekkingen GLOW Eindhoven) naar Montreal Canada.


Montreal start in 2017 voor het eerst met een uitgebreid internationaal lichtfestival. Ze hebben nu het jaarlijkse evenement Nuit Blanche, maar dit willen ze uitbouwen. GLOW is in Montreal om te kijken of we daar Eindhovense lichtkunstprojecten kunnen plaatsen. Bij uitstek een manier om Eindhoven op de wereldkaart te krijgen

GLOW is ook in Montreal om te praten over de rol van deze stad in het International Lightfestival Organisation, ILO. Stichting GLOW is de oprichter en kartrekker van ILO. Om ILO nog sterker te positioneren hebben we een aantal belangrijke partners nodig. In Montreal zit een krachtige organisatie die een toevoeging zou kunnen zijn. Zij hebben zelf ook de wens uitgesproken om deel uit te maken van het bestuur van ILO.

Het doel van ILO is het uitwisselen van nieuwe technieken op het gebied van licht en lichtkunst, kennisoverdracht en het inkopen van gezamenlijke lichtkunstprojecten. Maar ook het opzetten van een database van internationale lichtkunstenaars en perscontacten. Voor iedere stad die een lichtfestival organiseert een belangrijke verbinding.

1 opmerking:

 1. Hiermee solliciteer ik als internationaal lichtkunstenaar / video-mapper. Met uitzondering van het Amsterdams Light Festival zijn zulke evenementen "gepatenteerd" door grote bedrijven / organisatoren waar je als startende video-mapper geen voet binnen krijgt en daardoor zelfs in je eigen gemeente geen kansen krijgt.
  Kijk daarom op www.waywards.be
  www.flickr.com/photos/groengras/albums/72157655345319982
  www.linkedin.com/in/willy-dirkx-5883567

  Bedankt voor uw aandacht en vriendelijke groeten,Willy Dirkx

  BeantwoordenVerwijderen